(c) Sterc. 2018

disclaimer - cookies
algemene voorwaarden
geschillenregeling

arbeidsrecht advocaat arbeidsrechtadvocaat advocaten

/ dispute resolution rules
/ general terms & conditions

Kennisbank

Afspraak is afspraak

21/01/2014

Kan een werknemer aan een ontslag worden gehouden bij het ontbreken van een handtekening onder de vaststellingsovereenkomst?

 

Een werknemer wordt aangesproken op de (te) lange pauzes die worden genomen. In de daarop volgende maanden liggen werknemer en werkgever steeds vaker met elkaar overhoop. Na een ziekmelding adviseert de bedrijfsarts een onafhankelijke derde voor bemiddeling in te schakelen. Na tussenkomst van deze mediator besluiten partijen op neutrale gronden middels een vaststellingsovereenkomst uit elkaar te gaan. In de onderhandeling wordt de werknemer bijgestaan door een juridisch medewerker van CNV. In een e-mail aan de werkgever heeft deze gemachtigde, in reactie op een voorstel van de werkgever, geschreven dat de werknemer akkoord is met de vaststellingsovereenkomst. Twee weken later meldt zich namens de werknemer een (nieuwe) advocaat. Die stelt dat toch geen overeenstemming zou zijn bereikt. Volgens de advocaat zou de juridisch medewerker van CNV zijn bevoegdheid hebben overschreden. De werknemer weigert de vaststellingsovereenkomst te ondertekenen. De werkgever daarentegen persisteert in het ontslag.

 

In de daarop volgende rechtsprocedure wordt geoordeeld dat uit de e-mail van de CNV medewerker blijkt dat de onderhandelingen waren geëindigd. Het ontbreken van een handtekening onder de vaststellingsovereenkomst doet daaraan niet af. Volgens het hof mocht de werkgever afgaan op de e-mail van de rechtshulpverlener van de werknemer, die namens de werknemer met het ontslag akkoord is gegaan.

 

Hof Arnhem-Leeuwarden 21 januari 2014

Please reload

Sterc.
Expertise
Maatwerk
Advocaten
Kennisbank
Talenten
Contact